Nieuws

Natuurlijk buitenspelen!

Het project “Natuurlijk buiten” verleidt de kinderen om weer meer naar buiten te gaan, tijdens álle seizoenen. Het project bestaat uit een mix van ingrediënten om kinderen – óók in een stadse omgeving – te motiveren meer buiten te spelen. Actief buitenspelen is namelijk heel goed voor de motoriek, zelfvertrouwen, ter voorkoming van overgewicht en het aanleren van sociale vaardigheden.

“Mogen we gamen?” is vaak de eerste vraag die gesteld wordt als kinderen uit school komen. Het is de wereld van vandaag, waarin het líjkt alsof niets kinderen nog kan verleiden de computer of I-pad uit te zetten. Het gevolg is dat deze kinderen steeds meer een zittend leven binnen leiden. De bezorgdheid over het groeiend aantal kinderen met obesitas en daaraan gerelateerde gezondheidsproblemen neemt steeds meer toe. Maar er is goed nieuws: het kan anders!

Hoe?

We richten ons op jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die woonachtig zijn in wijken waar het percentage obesitas onder kinderen hoog is. Kinderen krijgen in dit project bewust een nieuwe ‘horizon’ door uitdagende nieuwe activiteiten aan te bieden. Het project bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Naschoolse activiteiten: 1x per week een avontuurlijke buitenspeelmiddag onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Boomklimmen, hutten bouwen, vuur maken, sport en spel, bootcamp, magneetvissen etc.
  2. Buitenlessen op school. De natuur is even ons klaslokaal. We nemen klassen mee naar buiten en combineren een les bewegen met natuureducatie.
  3. Organiseren van evenementen in winter én zomer: o.a. winterspelen, modderdag, buitenspeeldag, vakantieweek.

Meer weten?

Contactpersoon: Sandra Hofhuis

Sandra@bsowijs.nl

06-28043648

Tweede vestiging Leidsche Rijn!

Na de herfstvakantie opent BSO Wijs! Leidsche Rijn een tweede locatie in Klimhal Neoliet. Kinderen van de scholen de Ridderhof, Hof ter Wijde, Waterrijk, Arcade en het Zand kunnen terecht bij de nieuwe locatie. Wil je weten hoe een middag spelen bij onze buiten BSO eruit ziet? Kom gerust een dagje meespelen. Of heb je vragen over de nieuwe locatie? Mail dan naar leidscherijn@bsowijs.nl.


Gaat u in Hoef en Haag wonen?

Bij Vianen wordt een nieuwe wijk gebouwd en bij voldoende aanmeldingen willen we natuurlijk ook de jonge inwoners lekker buiten laten spelen. Dan openen we dus gewoon een extra vestiging. Neem contact op met Lidwine Beerthuizen om te vragen naar de mogelijkheden.

​BSO Wijs! gaat spelen op Kinderboerderij De Hofstede in Ede

Als we genoeg aanmeldingen hebben, starten we begin 2016 in Ede. De kinderboerderij wordt dan onze super schuillocatie waar de kinderen aan het einde van de dag nog heerlijk kunt ravotten of chillen. Ede heeft prachtige groene speelplekken waar we na schooltijd naar toe kunnen fietsen met onze bijzondere groepsfietsen.

Op 29 april was de BSO ook aanwezig bij het driedubbel Lentefeest van de kinderboerderij. Veel kinderen en ouders hebben toen al kennis kunnen maken met ons. Voor degenen die niet aanwezig waren hebben we folders achtergelaten. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulierof een mail sturen naar info@bsowijs.nl of bellen met Sandra Hofhuis (06-28043648). Wilt u zeker zijn van een plek bij onze BSO? Schrijf uw kind(eren) dan nu vast in! De inschrijving is geheel vrijblijvend. Nu inschrijven.

​Beatboxer Jarno Ibarra gaat lesgeven

Jarno Ibarra is de bekendste beatboxer in Nederland. Beatboxen is drumgeluiden maken met je mond. Jarno heeft ook meegedaan met The Voice: klik hier om zijn optreden te bekijken. Jarno heeft dinsdag 31 maart de kinderen in Vianen, maar ook de vaders die een middagje vrij hadden genomen om te komen kijken, les gegeven. Dat was zo leuk dat hij ook naar Leidsche Rijn (9-4) en Driebergen (14-4) komt! Zit je die dag niet op de BSO dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om ook te komen luisteren!

Toon meer berichten