Nieuws Nieuws

Nieuws

Open op vrijdag?

Bij voldoende aanmeldingen gaan we open op vrijdag in Driebergen. Meld je aan, of stuur een mailtje voor vragen naar driebergen@bsowijs.nl

Vacatures

Medewerkers met passie voor buiten.

Vacature voor de vestiging Driebergen.

Vacatures voor alle vestigingen (oproepbasis)

Wat nou als jij bij BSO Wijs! komt werken?

Want wij zijn op zoek naar een betrokken collega met een grote liefde voor buiten zijn. De zorgzame, lieve en geduldige schakel in het team, waarvan anderen zeggen: 'daar kun je op bouwen en vertrouwen'.

Een organisator die naast het werken op de groep met kinderen, enthousiast wordt van regeltaken. Iemand die met creatieve ideeën komt en dit op een gestructureerde manier kan aanpakken. Een teamlid die het aankan, wanneer onderling feedback wordt gegeven.

Buiten werken is heerlijk. Je hebt de ruimte om je heen en niet die saaie vier muren! Daarnaast krijg je van ons een zee van ruimte om je te ontwikkelen en je eigen "kleur" te geven aan jouw locatie.

Vind je dat leuk? Mooi, want dat zijn we op zoek naar jou.

Wat je op een verjaardag vertelt dat je doet

“Ik werk bij een toffe BSO waar ik de hele middag buiten mag spelen met de kinderen! Als het regent help ik de kinderen een schuilhut te bouwen, en als het koud is stook ik een vuurtje.

Nog meer over BSO Wijs!

Net als jij zijn wij bevlogen en betrokken bij alles rondom de BSO. Wij voelen ons energiek, krachtig, betrokken en weten heel duidelijk waarvoor we het doen. Wij willen kinderen met plezier buiten laten spelen. Vrijheid hebben en laten ervaren. Zélf laten ontdekken. Elkaar zoveel mogelijk de ruimte geven om te ontwikkelen, dat is waar we voor staan. Bouw jij mee aan een groeiende buiten-BSO?

Over jou

Van ‘buiten zijn’ geniet je, want buiten zijn is echt jouw ding. Misschien weet je wel veel van natuur, ook dat is zeer welkom! Je trekt er graag op uit met een groep kinderen om nieuwe speelplekken uit te pluizen. Je kijkt goed naar kinderen wat ze nodig hebben. En als er dan iets onverwachts gebeurt, blijf je rustig. Bovendien ben je goed in organiseren. De dagelijkse overdracht doe je met flair, want je bent communicatief vaardig. Vanzelfsprekend heb je een pedagogisch diploma op zak.

Nog wat praktische info

Het gaat om een vacature bij onze vestigingen Driebergen voor 12 uur per week. Je werkt in ieder geval op maandag en op donderdag.

Op maandag start je om 12.45 met de lunchopvang. Daarna mag je lekker naar buiten met de kinderen tot 18.30 om brandnetelsoep te maken, hutten te bouwen, en dat soort stoere zaken.

Op donderdag start je de dag om 13.30 en sluit je om 18.30 voldaan af.

Houd je niet zo van vastigheid, maar lijkt het je wel leuk om af en toe bij ons te komen buiten werken? Dan is een invalcontract misschien iets voor jou! Voor alle vestigingen zijn we altijd op zoek naar sportieve, enthousiaste buitenmensen.

Wat wij bieden

• Jezelf als BSO-er te ontplooien in een zelfsturend team

• Alle ruimte voor eigen- en teaminitiatief

• Een grote mate van verantwoordelijkheid om als mens te groeien

• De ruimte om de beleving van onze kinderen onvergetelijk te maken, bij een leuk en betrokken bedrijf, in je eigen team.

• De leukste teamactiviteiten

• Een stoere outdoor outfit ‘van de zaak’

• Kinder-EHBO, BHV en diverse interne trainingen

• Een salaris gelijk aan de CAO Kinderopvang.

Droom je nu al over deze baan?

Stuur dan voor 23 april 2018 je cv en vertel ons waarom het DNA van Wijs! al in jouw bloed zit. Mail dit naar info@bsowijs.nl. Vragen of info? Stuur een mail. Neem alvast een kijkje op www.bsowijs.nl

Spelen met spullen

BSO Wijs! doet mee aan het project "Spelen met spullen", onder leiding van Projectleider en onderzoeker van de Universiteit voor Humanistiek Utrecht Martin van Rooijen. Ouders van de vestiging Leidsche Rijn hebben inmiddels een brief hierover ontvangen. In dit project krijgen kinderen tijdens het buitenspelen de beschikking over diverse (niet standaard) materialen en spullen die het uitdagende buitenspel stimuleren, zoals kratjes, boomstammetjes, rolplanken en autobanden. Hierbij wordt gekeken naar hoe kinderen spelen en hoe onze BSO medewerkers het spel begeleiden. Er doen 7 kinderopvangorganisaties mee. BSO Wijs! doet mee aan dit onderzoek naar risicovol spelen, omdat we het zo ontzettend belangrijk vinden dat kinderen uitdagend spel krijgen. Elk kind moet de kans krijgen nieuwsgierig te zijn en te leren omgaan met risico's. Dat vinden wij essentieel voor hun ontwikkeling. Juist het overwinnen van ‘kleine’ onveiligheid geeft het kind gevoel voor wat het kan en dat is goed voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Het is voor de ontwikkeling van kinderen niet goed om elk risico te willen vermijden. Kinderen leren door hun ervaringen. Wij delen de mening van de onderzoeker dat het onderzoeksproject kan bijdragen aan het welbevinden van kinderen en meer en betere speelmogelijkheden op de BSO en aan de pedagogische kwaliteit van kinderopvang.

Kledingadvies deze week:


Ouders: Komende week wordt het flink koud, met een uitschieter op donderdag. Kleed uw kind goed aan. Echt dikke trui (wol of fleece), warme handschoenen en muts, sjaal, skibroek en dikke sokken aan. Liefst snowboots of bergschoenen. Geen regenlaarzen of katoenen trui!
Uiteraard zullen we onze buitenspeeltijd ook aanpassen aan de kou.

Gaat u in Hoef en Haag wonen?

Bij Vianen wordt een nieuwe wijk gebouwd en bij voldoende aanmeldingen willen we natuurlijk ook de jonge inwoners lekker buiten laten spelen. Dan openen we dus gewoon een extra vestiging. Neem contact op met Lidwine Beerthuizen om te vragen naar de mogelijkheden.

Toon meer berichten